• Overview
 • Trip Outline
 • Trip Includes

Twee landelijke fiets- en boottocht - Holland en Duitsland. Een perfect Rijn-avontuur in de herfst dat de Romeinse geschiedenis en Duitse cultuur verkent, beginnend in Koblenz met stops in de beroemde steden Keulen, Düsseldorf en Bonn. We steken Nederland over om het mooie platteland en typisch Hollands te fietsen - windmolens, oude boerderijen, kaas en prachtige oude steden.

Routes

Dag 1

Koblenz

Op de hoek waar de Rijn en de Moezel samenkomen, verwelkomen wij u om 12.00 uur aan boord in Koblenz. Je strijkt neer op je kamer en we gaan naar het oude centrum voor een rondleiding.

Je hebt de rest van de middag om deze 2000 jaar oude prachtige stad te bezichtigen. De spannende kabelbaan die de Rijn oversteekt naar het 11e-eeuwse fort Ehrenbreitstein is een must see!

Dag 2

Bonn en Cologne (38 kilometer)

In de ochtend pakken we onze fietsen met de trein voor de korte rit naar Bonn. Bonn, de hoofdstad van West-Duitsland van 1949 tot 1990, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 1e eeuw voor Christus. toen Romeinse soldaten hier het grootste bekende Romeinse fort bouwden. De beroemdste zoon van de stad, Ludwig van Beethoven, werd hier in 1770 geboren en we zullen zijn huis, het prachtige kasteel van Poppelsdorf en het mooie stadsplein bezoeken tijdens een stadswandeling.

Van Bonn gaan we naar het platteland van de Noordrijn - smalle straatjes door landbouwgrond en kleine Duitse steden. In Porz stoppen we voor de lunch met uitzicht op de rivier. Het is maar een paar kilometer met een spannende brug oversteken naar de westkant van de Rijn en naar Keulen.

Keulen is een van de oudste steden van Duitsland. We bezoeken de gotische kathedraal van de stad - een Unesco-erfgoed en de meest bezochte bezienswaardigheid van Duitsland. Daarna genieten we van het beroemde Kolschbier uit Keulen in een 100 jaar oude brouwerij.

Dag 3

Dusseldorf (43 kilometer)

Terwijl de Rijn stroomafwaarts stroomt, volgen we zijn slinger en duiken we in het omringende zacht glooiende landschap - groene velden en bossen zover het oog reikt. We stoppen in Zons, een sprookjesachtig ommuurd stadje uit de 13e eeuw.

Een paar kilometer verderop bezoeken we het verbazingwekkende Benrath Estate, het voormalige barokke plezierpaleis van prins Charles Theodore. Genietend van het uitzicht op de Rijn rijden we Düsseldorf binnen.

Düsseldorf staat bekend om zijn mode en internationale zaken en heeft een unieke oude stad vol prachtige historische gebouwen zoals het Rathaus en Schloss Kaiserwerth, de oorspronkelijke thuisbasis van keizer Barbarossa uit 1174.

Onze lokale gids, Martin, neemt ons mee op een fascinerende tour en we vieren het met Duitse Flammkuchen in een biertuin aan het water.

Dag 4

Rees (35 kilometer)

We varen vanmorgen naar het plaatsje Duisburg waar we onze fietstocht beginnen. We volgen de kustlijn en snijden landinwaarts door bos naar Xanten. Xanten, een prachtige stad met een rijke Romeinse geschiedenis die teruggaat tot 15 voor Christus, biedt geweldige bezienswaardigheden, waaronder het beroemde archeologische park met de overblijfselen van de voormalige Romeinse nederzetting Colonia Ulpia Traiana.

Onze boot wacht op ons aan de boulevard in Rees. Rees, gesticht in 1228, is de oudste stad van de Nederrijn, waarvan de middeleeuwse stadsmuren u begroeten aan de oevers van de Rijn.

Dag 5

Nijmegen (48 kilometer)

We steken de Rijn over en gaan naar de stad Kleef. Onderweg stoppen we bij Schloss Moylen, een prachtige waterburcht met fotowaardig kasteelpark.

Schwanenburg, dat op een heuveltop ligt, domineert de stad Kleve en biedt uitzicht over Nederland in het westen. Onze stadsgids, Martin, zal met ons het schilderachtige kasteel en het stadscentrum van Kleve verkennen.

Fietsend door het prachtige natuurgebied de Ooijpolder zijn we Nederland binnengekomen. We zullen genieten van kilometers ongerepte duinen, grasvlaktes en vijvers die slechts een paar rietgedekte boerderijen passeren als we Nijmegen naderen.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en de eerste die in de Romeinse tijd als zodanig werd erkend. Het verwoeste paleis, begonnen door de Romeinse keizer Karel de Grote in de 8e, ligt nog steeds boven de rivier de Waal in het Valkhof-park in Nijmegen. Het uitgestrekte marktplein van Nijmegen met middeleeuwse gebouwen is een favoriet van de lokale bevolking en de stad zelf barst van de unieke historische bezienswaardigheden.

Dag 6

Wijk Bij Duurstede (45 - 48 kilometer)

Vanmorgen steken we de machtige rivier de Waal over naar de prachtige Betuwe die bekend staat als de Boomgaard van Holland. We zullen de herfstkleuren van honderden hectares fruitbomen aanschouwen en stoppen om de appels en peren te proeven van de nieuwste pluk op een familieboerderij. Onze route is ook Suzie's traktatie voor populaire Nederlandse appeltaart en koffie in een door een familie gerund theehuis.

We eindigen onze dag in het charmante Wijk Bij Duurstede - op de kruising van de rivier de Lek en de Amsterdam Rijn. Sprookjesachtig charmant, Wijk Bij Duurstede was ooit de noordgrens van het Romeinse Rijk en werd een belangrijke handelsplaats in Noordwest-Europa.

Vandaag kunnen we tijdens onze stadswandeling het bewaard gebleven kasteel uit 1300, prachtige stadsgebouwen en windmolen op een stadspoort zien. We hopen na het diner een optreden te zien in het populaire stadstheater van Calypso.

Dag 7

Vianen (32 kilometer)

Onze korte en verbazingwekkend pittoreske fietstocht van vandaag volgt de dijken van de rivier de Lek en in typisch oud-Hollandse dorpjes. We stoppen bij het indrukwekkende Fort Everdingen dat oorspronkelijk deel uitmaakte van de Nederlandse Waterlinie uit 1700, dat een bescherming vormde voor het land door het land te laten overstromen in de tijd van een invasie. Daarna bezoeken we de biologische kaasboerderij Van Rossum om te leren hoe Goudse kaas wordt gemaakt.

Dag 8

Amsterdam (40 kilometer)

Onze boot vaart over het Amsterdam Rijnkanaal naar de stad Breukelen (vanwaar onze N.Y. borough zijn naam dankt!) waar we vertrekken om te beginnen met fietsen. Fietsen door de provincie Utrecht - we zien eeuwenoude dorpjes, prachtige weilanden bezaaid met windmolens, kastelen en herenhuizen gebouwd aan de rivier de Vecht tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw.

We stoppen voor een rondleiding door een werkende windmolen, en als we in de buurt van Amsterdam zijn, zal de lunch Suzie's traktatie zijn - typisch Nederlandse pannenkoeken (Pannekoek) in het Spiegelhuis Restaurant. We vieren het einde van een geweldige reis met een afscheidsdiner.

Dag 9

Afscheid van een geweldige reis!

We ontbijten, nemen afscheid van vrienden en vertrekken om 9.30 uur.

 • 8 overnachtingen op Boatel Flora
 • 8 ontbijten, lunchpakketten, 7 diners
 • Hollandse Pannenkoekenlunch!
 • Wijnmakerij/Biergarten-ervaring
 • Kasteelbezoeken
 • Dom van Keulen
 • 2 musea zoals Vredesmuseum in Remagen
 • Stadswandelingen met locals in Nijmegen, Düsseldorf en Koblenz
 • Fietsverhuur
 • Veerboten voor rivierovergangen
 • Suzie en Roger als gastheren en ritleiders
 • Andere items als het budget het toelaat!