Selecteer een pagina

Algemene reisinformatie voor onze fiets- en boottochten

De persoonlijke benadering van Flora Sailing

Berthus en Jonne zijn trots op het aanbieden van persoonlijk gehoste, servicegerichte rondleidingen. We zijn hands-on in alle fasen van onze reizen en zijn uw gastheren en ritleiders op de meeste reizen.

Onze typische fiets- en bootdag

Het ontbijt wordt geserveerd om 8:00 uur en we genieten van onze maaltijd, zoals Europeanen, ontspannen tot 8:45 uur. Tijdens het ontbijt pakken we onze “picknick-stijl” lunch in en laden deze in onze fietstas. Om 9.00 uur verzamelen we ons op het zonnedek om de fietsen te ontgrendelen en uit te delen… en – we vertrekken.

Fietsen als groep is uniek voor Fiets- en Boottochten en bindt ons vanaf dag één sociaal. Suzie aan het roer leidt onze groep die zich uitstrekt met veilige volgafstand. Roger is onze “ride sweep” die ons bij elkaar houdt, ons welzijn bewaakt en onderweg helpt bij het onderhoud van de fiets.

We genieten van een ontspannen (ruik de rozen) sightseeingtempo van 15 km/h op grotendeels vlak terrein en hergroeperen kavels langs onze typische 40 – 50 kilometer route op handige locaties voor het maken van foto’s, excursies en rust.

We komen meestal rond 16.00 uur aan boord, zetten onze fietsen op slot en genieten ’s middags van ontspanning, verfrissingen en sociale tijd. Het diner wordt geserveerd om 18.30 uur. Na het diner hebben we een korte vergadering om het reisschema van de volgende dag te bespreken. Veel avonden maken we een wandeling door de stad.

Uw reiskosten

Wat uw reissom omvat, wordt specifiek vermeld op de webpagina van elke reis. We zijn nu inclusief prijzen voor onze Canadian Bike and Boat Friends. Er is geen kleine lettertjes in wat we onze fietsers aanbieden en we proberen een luxe tour aan te bieden tegen een redelijke prijs.

Reiskosten zijn gebaseerd op dubbele bezetting. Als je zonder reisgenoot komt, doen we ons best om je te matchen met een kamergenoot. Bike and the Like behoudt zich het recht voor om wijzigingen, verwijderingen en aanpassingen aan te brengen in accommodatie, eten en reisroute-items als het nodig wordt geacht om in de kosten van de reis te passen, het comfort en de veiligheid van de deelnemers te verbeteren of zoals aangegeven door onze kapitein vanwege aanmeerveranderingen, water- en weersomstandigheden.

Bike and the Like is ook niet verantwoordelijk voor uitgaven die niet zijn gespecificeerd als inbegrepen in de reissom. Als u niet zeker weet wat er bij uw reisprijs is inbegrepen, vraag het ons dan.

Incidentele kosten

Zoals bij alle reizen, moet u voorbereid zijn op incidentele kosten zoals, maar niet beperkt tot, vervoer van en naar het begin van de reis, een diner niet inbegrepen, excursies niet vermeld, alcoholische dranken aan boord, entertainment, fooien voor de reis, enz.

Fysiek klaar voor de reis

We merken dat actieve mensen van alle leeftijden met goede basisvaardigheden op de fiets kunnen genieten van een vakantie op de fiets. De sleutel tot het plezier van uw tour is voorbereiding. Zelfs fietsen in een comfortabel, recreatief tempo met veel stops vereist een zekere mate van uithoudingsvermogen.

Als je al in vorm blijft met fitness- en spinlessen, heb je een voorsprong op training. We raden u aan om enkele maanden voor uw reis regelmatig op de fiets te stappen, zowel op een veilige weg als op het pad, en fietskilometers en rijervaring op te doen.

Laat ons weten hoe we u kunnen helpen, vooral als dit uw eerste fietstocht is. Als voormalige fietsinstructeurs hebben we veel geweldige ideeën om je voor te bereiden op je reis.

Boot en Accommodaties

Welkom op ons nieuwe schip Flora, gerund door onze goede vriend en kapitein Berthus Van Den Berg en zijn vrouw Jonne. Samen met ons geweldige team is het ons doel om u aan boord te verwelkomen als onderdeel van de Flora-familie.

De Flora heeft knusse tweepersoonskamers met heerlijke eigen badkamers en bedden op de vloer, een ruime salon om te eten en te socializen, en buitenterras waar u kunt genieten van een drankje en het prachtige uitzicht.

In deze tijd van bezorgdheid over de impact van Covid-19 willen Berthus en Jonne dat u zich op uw gemak voelt dat ze al het mogelijke doen voor uw gezondheid en veiligheid aan boord. Hiertoe zijn er zoveel nieuwe protocollen ingevoerd en we zullen er hier een paar noemen.

Er is een nieuw UV-waterfiltratiesysteem geïnstalleerd en er zijn verbeteringen doorgevoerd voor een betere luchtcirculatie/filtering. Gemeenschappelijke ruimtes en cabines worden vaker schoongemaakt en ontsmet met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen die beschermen tegen virussen zoals Covid-19. Handdesinfectie wordt aangemoedigd via stations in alle gemeenschappelijke ruimtes en onze eet- en sociale ruimtes zijn opnieuw ontworpen voor een gezonde afstand met behoud van Flora’s gezellige sfeer.

Voor gezonde maaltijden zijn er nu twee zitplaatsen voor ontbijt en diner, zodat er slechts 10 gasten tegelijk in onze ruime salon kunnen plaatsnemen. Dit geeft onze keuken de tijd die nodig is om heerlijke individuele maaltijden te bereiden en te serveren en tegelijkertijd ons toch al hoge niveau van culinaire reinheid te bieden.

Flora Hotel Aak

Flora’s Berthus & Jonne verwelkomen jou!

Comfortabele salon van de Flora!

Comfortabele slaapkamers met eigen badkamer

Maaltijden

We begrijpen het belang van goede voeding en de energie die ze leveren voor een gezonde fietsdag. Ons ontbijt bestaat meestal uit volledige Europese maaltijden, inclusief eieren, yoghurt, hoogwaardige ontbijtgranen en havermout, vers fruit, zelfgebakken brood en gebak.

Voor de lunch pakken we een maaltijd in picknickstijl in met een aanbod van vleeswaren, kazen, beleg zoals pindakaas en brood om sandwiches te maken. Daarnaast zijn er langs de fietsroute fruit, koekjes en drankjes om van te genieten.

Onze diners zijn volledige, stevige maaltijden die met trots zijn samengesteld door Anne Marie. We doen altijd ons best om rekening te houden met dieetwensen. Elke reis heeft een vrije avond, zodat onze gasten de lokale restaurants kunnen ervaren.

Fietsen en veiligheid

Alle Bike and Barge tours zijn inclusief het gebruik van een hybride TREK fiets met fietstas en bidon. We vragen u om uw eigen helm mee te nemen, aangezien deze de beste bescherming voor uw hoofd heeft. Mocht je toch van je fiets vallen, dan biedt een goed passende fietshelm de beste bescherming. Uiteraard leveren wij u op verzoek graag een “universele” helm.

We zijn ook blij om u een E-bike te huren tegen een meerprijs van € 107/week. We vragen dat je bekend bent met de werking van een e-bike en minimaal 160 kiometer fietservaring hebt op een voor de reis.

Onze eerste zorg is uw veiligheid. Daarom nemen we in je welkomstbrief voor een reis een hoofdstuk op over hoe je moet trainen, “Fiets en dergelijke – Fietsveiligheid”-regels van de weg en links naar video’s en websites over fietsen in Nederland en de andere Europese landen die we reizen.

Weer en wat in te pakken

Tijdens onze Tulip Tours in april en mei beleef je allerlei lenteweer. De dagen variëren van koel met wat regen tot warme dagen met stralende zon.

Onze reizen in juni, zoals de Peek into Germany Tour, hebben weinig regen en lange warme dagen met zonsondergang rond 22.00 uur. Onze Duitse tochten langs de Rijn, de Main en de Moezel worden tijdens de late zomer tot de herfst gekenmerkt. Zomerweer heeft warme temperaturen rond de 70-80 graden en de herfst brengt koelere dagen in het midden van de jaren ’60 met nachtelijke pieken in de jaren ’50. Deze maanden hebben de minste kans op significante neerslag in de rivierdalen.

Natuurlijk heeft Moeder Natuur nog steeds de leiding en we gaan er niet van uit dat we een perfecte weersvakantie kunnen garanderen. Fietsers zijn altijd welkom om aan boord te blijven en naar de volgende bestemming te varen als ze niet blij zijn met het weer.

Uw welkomstbrief bevat een gedetailleerde checklist met aanbevolen kleding om in te pakken voor fietsen in alle weersomstandigheden.

De welkomstbrief

Wanneer we uw registratie en aanbetaling hebben ontvangen, zullen we dit bevestigen met een e-mail en een welkomstbrief-bijlage.

Die brief bevat informatie voorafgaand aan de reis, inclusief hoe en wanneer je bij de start van de tour moet komen, aankomst- en vertrekinformatie, inclusief suggesties voor accommodatie, tips voor het vinden van vliegtickets, suggesties voor inpakken, must-haves voor internationale reizen, hoe fysiek te trainen, enz.

Vervoer

Hoe u de reisbestemming kunt bereiken, samen met informatie over pendeldiensten en treindiensten vanaf luchthavens, is opgenomen in de welkomstbrief die u ontvangt bij registratie/aanbetaling. Omdat iedereen vanuit verschillende gebieden reist naar de start van de reis, laten we het aan onze deelnemers over om hun eigen vliegtickets te regelen.

Wij adviseren u graag bij uw reisplannen. We hebben altijd goede ideeën en handige hulpmiddelen paraat.

Reserveringen

Stuur een e-mail Berthus and Jonne< naar Berthus en Jonne om de beschikbare ruimte voor de door jou gekozen tour te bevestigen. Als er ruimte beschikbaar zou zijn, verwijzen we u naar onze reserveringspagina waar u een online registratie-/vrijstellingsformulier vindt, evenals ons betalings- en annuleringsbeleid.

Flora Sailing houdt uw ruimte graag 7 dagen vast in afwachting van het inschrijfformulier en de aanbetaling. We houden altijd een wachtlijst bij omdat er annuleringen plaatsvinden.