• Overzicht
 • Reis details
 • Bij de reis inbegrepen

Verbazingwekkende landschappen langs de rivieren de Saar en de Moezel; herfstkleuren en koele fietstemperaturen als alle toeristische drukte voorbij is en we kunnen genieten van historische steden en prachtig fietsen zonder de drukte.

Routes

Dag 1

Merzig

We stappen om 12.00 uur in en passen fietsen. U koos ervoor om langs de rivier de Saar te fietsen, of met ons mee te trainen naar Mettlach om de beroemde aardewerkfabriek van Villeroy et Boch te bezoeken.

Dag 2

Merzig - Saarburg

Een ontbijtzeil naar Mettlach begint onze fietstocht. We volgen de vlakke riviervallei door schilderachtige dorpjes en nemen lichte beklimmingen door bossen voor uitzicht op de rivier.

Onze bestemming is het historische Saarburg, versierd met kleurrijke oude vissershuisjes uit de 17e en 18e eeuw die de stad een pittoresk aanzien geven. We bezoeken de prachtige ruïnes van kasteel Saar, een indrukwekkend schouwspel van de watermassa's die meer dan 20 meter over rotscascades vallen, en ervaren een rit met de bahn & korte wandeling door de wijngaarden.

Dag 3

Trier

Vandaag is een rustige dag met een prachtig uitzicht op de rivier en de heuvels van de wijngaard. In Konz, een dorp aan de bocht in de rivier, pauzeren we voor koffie en gebak bij een stadsbakkerij.

Onze eindbestemming is Trier. Trier, gesticht in 16 voor Christus, is een overweldigende reis door de millennia, met geen enkele andere plaats in Duitsland die je een betere kans geeft om de tijd van de Romeinen te ervaren. Tijdens onze wandeling met een stadshistoricus bezoeken we hoogtepunten zoals de indrukwekkende Porta Nigra, de keizerlijke baden, de Konstantin-basiliek en het Romeinse amfitheater.

Dag 4

Bernkastel

We zullen vandaag verschillende hellingen doorkruisen, rijdend door kleurrijke wijngaardpaden en stiekem proevend van de druiven aan de wijnstok. We hopen een wijnboer te vinden om te bezoeken en uit te rusten in een door een familie gerunde biergarten.

Onze eindbestemming is Berkastel-Kues met zijn middeleeuwse marktplaats, houten huizen met puntgevels uit de 17e eeuw en kasteel Landshut.

Dag 5

Zell on the Moselle

De fietstocht van vandaag brengt u naar het romantische dorpje Traben-Trarbach, gelegen op de linkeroever van de Moezel en beroemd om zijn Jugendstil (art nouveau) bouwstijl.

Verder langs de Moezel is uw bestemming voor de nacht Zell aan de Moezel, in de wijnindustrie bekend om de wijn Zeller Schwarze Katz. We toeren door dit kleine stadje en stoppen voor een wijnproeverij.

Dag 6

Cochem

We fietsen naar Beilstein, de Doornroosje van de Moezel en een van de best bewaarde historische dorpen langs de lengte van de Moezel. We nemen de tijd om de stad te verkennen en een bezoek te brengen aan de ruïnes van kasteel Metternich. De tour van vandaag eindigt in Cochem, een lieftallig stadje met historische vakwerkhuizen, een pittoresk oud centrum en kasteel Reichsburg, dat we zullen bezoeken.

Dag 7

Koblenz

Vandaag varen we naar Moselkern en bezoeken we de koningin van de Duitse forten, de indrukwekkende Burg Eltz. We hebben wat tijd nodig om de gemakkelijke wandeling van 40 minuten vanuit de stad naar het fort te maken. Onze reis langs de Moezel gaat verder met schilderachtige stadjes verspreid over de met wijngaarden begroeide heuvels.

Koblenz is een fascinerende en historische stad en al eeuwenlang een belangrijk defensief en economisch centrum. Hoogtepunten zijn onder meer het oude kasteel van Ehrenbreitstein dat de rechteroever van de Rijn domineert, het 12e-eeuwse kasteel Alte Burg en de oude stad Koblenz. Een stadswandeling en een heerlijk diner sluiten onze dag af.

Dag 8

Koblenz

Na het ontbijt vertrekken we om 9.30 uur.

 • 7 overnachtingen op The Flora
 • 7 ontbijten, lunchpakketten, 6 diners
 • Kabelbaanrit
 • Wijnmakerij/Biergarten-ervaringen
 • Café stopt
 • 2 kasteelbezoeken
 • Stadswandelingen met de lokale bevolking in Trier en Koblenz
 • Fietsverhuur
 • Veerboot-/treinkosten
 • Suzie en Roger als gastheren en ritleiders
 • Andere items als het budget het toelaat!