• Overzicht
  • Reis details
  • Bij de reis inbegrepen

Begin april is heerlijk in Nederland - Een perfecte fietstocht om de bloemenvelden van de beroemde Keukenhof te zien, en hectares bloeiende bomen die het "Groene Hart" van Nederland sieren. We zullen aanmeren in de bekende steden Haarlem, Leiden, het mooie Delft, het bruisende Rotterdam en kaasstad Gouda. Onderweg zullen we genieten van Keukenhof, een biologische kaasboerderij, kastelen, Delfts aardewerk, een werkende windmolen en meer - allemaal inbegrepen in uw reisprijs!

Routes

Dag 1

Haarlem en de Hollandse Duinen (32 km)

Onze reis begint zaterdag net voor de middag wanneer we aan boord gaan van ons schip/hotel, ons installeren in onze hutten en onze fietsen gemonteerd en klaar voor vertrek krijgen. Kort daarna varen we Amsterdam uit via het Noordzeekanaal.

We verlaten ons schip in het dorp Spaarndam, beroemd om het verhaal van Hans Brinker. Slechts een paar kilometer verderop bezoeken we de Molen De Zaandhaas om een echte werkende windmolen in actie te zien. Nog wat trappen en we bereiken de 14e-eeuwse ruïnes van het fascinerende kasteel van Brederode uit 1282.

Een gids leidt ons langs de overblijfselen van dit goed bewaard gebleven artefact. Bij het binnenkomen van Haarlem varen we langs het Kennermerland National Park door glooiende duinen, kleine bossen, langs Highland koeien en Shetland pony's. Na een speciaal welkomstdiner brengen we de avond door met het bezichtigen van het prachtige marktplein van Haarlem en de beroemde Hofjes.

Dag 2

Keukenhof en avond in Leiden (48 km)

We vertrekken snel van onze boot na het ontbijt, want vandaag staat voor ons een volledige dag vol sightseeing en fietsen. Onze bestemming in de ochtend is de beroemde Keukenhof - 's werelds grootste bloementuin. Onderweg genieten we van bloemenvelden.

We beginnen met kronkelend over de mooie beboste fietspaden van de stad Bennebroek en pas een bocht later worden we getroffen door velden van kleur en geur totdat we de stad Lisse bereiken. We plannen enkele uren om door het prachtige gebied van de Keukenhof te snuffelen en te genieten van een picknicklunch op het terrein.

Een heerlijke fietstocht met een stop bij middeleeuws kasteel Teylingen en we bereiken de stad Leiden. Leiden is een ongewoon mooie universiteitsstad, die niet alleen bekend staat als de geboorteplaats van Rembrandt, maar ook als Clusius, die de eerste Nederlandse tulpen in bloei bracht.

Dag 3

Delft (38 km)

We verlaten Leiden in zuidelijke richting naar Lidia en Teo's Farm - De Vierhuizen. De Van Leeuwen runnen een melkboerderij van negen generaties, die nu wordt gewaardeerd om hun biologische Goudse kaas. We nemen een rondleiding, leren hoe kaas wordt gemaakt en kopen dingen om mee naar huis te nemen in hun mooie winkel.

Prachtige groene natuurgebieden brengen ons naar Delft. Delft dateert uit 1075 en staat bekend als de geboorteplaats van de kunstenaar Johannes Vermeer uit de Gouden Eeuw en het fijne handwerk van Delfts blauw porselein. We bezoeken de Royal Blue Delft Factory om uit de eerste hand de kunstwerken en productie van fijn porselein in de wereldberoemde Delftse traditie te zien.

Na het diner zullen we ook genieten van een stadswandeling door het pittoreske stadscentrum met zijn romantische met bomen omzoomde grachten en talloze historische monumenten.

Dag 4

Rotterdam (24 km)

Een reis naar het zuiden van Nederland is niet compleet zonder een bezoek aan de grootste haven ter wereld. Sinds de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog is Rotterdam een centrum voor moderne architectuur en een showcase van stedelijke stedelijke ontwikkeling geworden.

Dan is er nog de indrukwekkende Oude Haven en Delfshaven - oase van geschiedenis en cultuur in de moderne stad - en het punt vanwaar de Pilgrim Fathers in 1620 naar Amerika vertrokken. Op dinsdag kunnen we ook deelnemen aan de opwindende openluchtmarkt van de stad!

Vandaag is een korte fietsdag met veel sightseeing tijd! Onze stadsgids, Nico, zal ons vermaken met een zeer interessante wandeling door Rotterdam!

Day 5

Gouda (48 km)

Met de waterbus verlaten we Rotterdam vroeg om voor de toeristen in Kinderdijk aan te komen. In 1997 door UNESCO geëerd als werelderfgoed, werden in 1740 19 stevige molens gebouwd en tot op de dag van vandaag bewaard - een concentratie van dit aantal die nergens anders ter wereld te vinden is.

We fietsen door de Alblassarwaard, een pastoraal landschap bezaaid met kleine stadjes en windmolens. Als de tijd het toelaat hopen we Schoonhoven te zien - gesticht in 1280 en Silvertown genoemd vanwege zijn beroemde verleden in de zilversmeden. Vanaf hier is het nog maar een paar kilometer langs een rustige rivier Gouda in.

We gaan naar het historische centrum en maken een rondleiding door de 123 meter lange imposante St. Janskerk (St. Janskerk) met zijn wereldberoemde glas-in-loodramen.

Dag 6

Goudse Kaasmarkt - Kudelstaart (40 km)

We blijven vanmorgen een beetje hangen voor de GOUDA KAASMARKT op donderdagochtend - een spectaculair en historisch tafereel met levendige kaashandel en een marktplein vol met diverse verkopers die hun voedsel en ambachten tonen.

We nemen afscheid van Gouda het Goudse Hout in - een recreatiegebied omringd door een enorm meer waar we over fietsen alsof we op het water drijven terwijl we staren naar een prachtig bewaard gebleven graslandlandschap.

Dag 7

Bloemenveiling - Amsterdam (40 km)

We verlaten onze boot heel vroeg en fietsen een paar mijl om de eerste piek te krijgen bij de werking van de beroemde Bloemenveiling van Aalsmeer - de grootste ter wereld. We zullen getuige zijn van het spannende proces waarin miljoenen bloemen en planten worden gekocht en verkocht om naar landen over de hele wereld te worden verscheept.

Op weg naar Amsterdam genieten we van het Amsterdamse Bos aan de zuidelijke rand van de stad. Het Bos, in 1937 ontstaan uit ongebruikte wetlands, is nu een favoriete plek voor fietsen en watersporten. We stoppen bij Meer Zicht waar Suzie en Roger de groep graag trakteren op populaire Nederlandse pannenkoeken - Pannekoeken.

Vanavond vieren we onze laatste avond samen met een bijzonder Afscheidsdiner!

Dag 8

Tot ziens in Nederland

Zaterdagochtend gaan we ontbijten, afscheid nemen van fietsvrienden en de geweldige gastvrijheid van onze kapitein en bemanning. Om 9.00 uur vertrekken we naar huis.

  • 7 nachten in het mooie Flora-boothotel met lage bedden en eigen badkamer
  • Stevig ontbijt, 6 lunchpakketten en 6 heerlijke diners
  • Toegang tot Bloementuinen Keukenhof, kasteeltour, werkende molen, bezoek aan kaasboerderij, Delfts Aardewerk, kerkbezoek, Bloemenveiling, Pannekoek lunch, andere verrassingsexcursies langs onze route
  • Nederlandse favorieten zoals Appeltaart met koffie, beroemde Stroopwafels van Gouda, middagwijn en kaas
  • Begeleide historische wandelingen
  • Veerbootkosten
  • Fietsverhuur
  • Suzie en Roger; Gastheren en ritleiders op de route