Flora is een motor passagiersschip welke in de zomer door de Nederlandse wateren toert en fietsvakanties faciliteert. In de overige maanden ligt het schip als “botel” accommodatie in het centrum van Amsterdam in het prachtige Oosterdok en naast het iconische Nemo museum. De accommodatie ligt op loopafstand van het centraal station en is daardoor makkelijk te bereiken vanaf Schiphol Airport of via openbaar vervoer.

Berthus en Jonne zijn in de zomermaanden kapitein/scheepsmaat/kok/gastheer/gastvrouw van Flora tijdens de fietsvakanties. Tijdens de “botel” periode van het jaar zijn ze uw gastheer en gastvrouw. Het is hun passie om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en nieuwe gasten te ontmoeten. Verder weten ze veel over Nederland en Amsterdam om u van relevante tips te voorzien.

De locatie van de accommodatie ligt in het centrum van Amsterdam in het Oosterdok. Hier ligt de haven voor de vloot van motor passagiersschepen en historische vrachtschepen, naast het iconische wetenschapsmuseum Nemo. Verder ligt het scheepvaartmuseum, de prachtige openbare bibliotheek (met gratis uitzicht over de stad vanaf de bovenste verdieping) en natuurlijk de binnenstad van Amsterdam op loopafstand. Het op loopafstand gelegen centraal station biedt een goede uitvalsbasis om met metro- en tramlijnen de gehele stad te bereiken. Vlakbij de accommodatie ligt een scala een mogelijkheden voor kroegen, restaurants, uitgaansgelegenheden en al het moois wat Amsterdam te bieden heeft. Ook kunt u via de gratis IJ-pont de oversteek maken naar Amsterdam Noord voor leuke opkomende locaties, zoals Plekk, Noorderlicht, NDSM-werf en de IJ-hallen (met de grootste vlooienmarkt van Europa elke maand).

Flora sailing